mijn passie voor dans en leren

Over mij

Mijn naam is Laurie Korsten en ik woon in Den Dungen. Al sinds ik heel klein ben heb ik een passie voor dans. Ik ben als kleuter begonnen met balletlessen, later aangevuld met lessen jazz en modern. Als amateur heb ik aan diverse productiegroepen meegedaan. Ik deed niets liever dan dansen en stond graag op het toneel. Ook nadat mijn droom om naar de balletacademie te gaan in duigen viel, ben ik intensief blijven dansen. Zowel in mijn opleiding als in mijn werk heb ik me altijd bezig gehouden met dans. Zo heb ik bij een aantal dansorganisaties gewerkt, want als ik maar dans in de buurt heb, word ik blij.

Een aantal jaar geleden (inmiddels moeder van twee kinderen) begon het dansvirus heviger te kriebelen en ben ik de opleiding tot Docent Dansimprovisatie begonnen. Deze heb ik in 2020 met goed gevolg afgerond. Sindsdien werk ik graag op basisscholen omdat dansimprovisatie heel erg geschikt is om te implementeren in het basisonderwijs. In 2021 heb ik ter aanvulling de opleiding Taaldans® en Rekendans® gevolgd om mijn danslessen nog beter te laten aansluiten op onderwijs voor kleuters.

Daarnaast ben ik gefascineerd geraakt door het effect van dansimprovisatie bij volwassenen. Het is heerlijk om samen met de dansers een kunstwerk uit te pluizen en dit om te zetten in beweging. Bovendien leren dansers die improviseren vanuit dansexpressie, al dansend om los te laten. En het mooie is: doordat je dit in dans leert en je lichaam ervaart dat loslaten gewoon kan en niet eng is, lukt het vaak ook om in het dagelijks leven meer los te laten. Dit is een ervaring die ik iedereen gun, want er zijn veel mensen die worstelen met loslaten…